Kurban Bayramında Silivri

 

Bayramın 3. günü. Derslerim saat 15.00'te bitti.  Sonra Silivri'ye doğru yola çıktık. Silivri, İstanbul'un en batıdaki şehridir ve daha önce hiç gitmediğim için çok heyecanlıydım. Şehre giderken bir ayçiçeği tarlası bulduk. Arabayı orada durdurup fotoğraf çektik. Türkiye'de ayçiçeği sadece yağ olarak kullanılmaz, ayçiçeği çekirdeği de yenir. 










Yaklaşık bir saat sonra  Silivri'ye vardık. Deniz boyunca yemek tezgahları, kafeler ve restoranlar vardı. Deniz kenarındaki bölge o kadar büyük değildi ama sahilde yürüyen, denizde yüzen, restoranlarda yemek yiyen insanlarla doluydu. Orada özel bir şey yoktu ama rengarenk boyanmış evleri ve palmiye ağaçları bulunan şirin bir şehirdi. Sahilde kısa bir yürüyüşten sonra restorana girdik ve Edirne'nin özel tava ciğeri yedik. 










Güneş battığında hava biraz serinledi, biz de ceketimizi almak için arabaya gittik. Güneş batarken ay yükselmeye başladı. Ceketimizi giydik, yine sahil boyunca yürüyüş yaptık ve çay içtik. Ay ışığı denizden yansıyarak bir yol gibi görünüyordu.
























Zon.

コメント

人気の投稿